Megtartották a 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál sajtótájékoztatóját.
A debreceni gasztrokulturális fesztivál egy új szint hoz a régió és az ország életébe. Olyan hétvégén vehetnek részt a látogatók, amikor a Nagyerdő zöld ölelésében kóstolhatják meg az ország különböző pontjairól érkező nívós éttermek fogásait.
“Egyre több látogatója van a szabadtéri gasztronómiai rendezvényeknek, mely azt jelenti, hogy az emberek nyitnak ezen élmény iránt. “ – mondta Mészáros Réka a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető
Július első hétvégéjén a 6. Debrecziner Gourmet Fesztiválon 43 étterem, cukrászda, pékség és kávézó képviseli magát a Békás-tó partján.
“…a gyors világ abba az irányba megy, hogy egyre kevesebb rituálét használnak az emberek- és ez az étkezésekre is igaz. Nekünk az a missziónk, hogy ezeket a varázslatos rituálékat visszahozzuk.” – beszélt Mészáros Ádám a Botaniq fine, dining éterem két Michelin-csillagos séfje.
Az idei fogásokat az erdő ihlette.
“Amikor a szakma együtt lesz ezen a három napon, azon kívül hogy a vendégek kegyeit keresi, egészen biztosan egymás között is élénk diskurzusokat indítanak; melyek a jövőre nézve kedvezően jelennek meg a városban.” – fogalmazott Puskás István, Debrecen, kulturális területért felelős alpolgármestere.
A sajtótájékoztatón elhangoztak az előző évek tapasztalatai, melynek egyik fontos eleme a kiállító éttermek és séfek részéről, hogy mennyire barátságos és érdeklődő fogadtatásban volt részük a látogatók irányából.
Jegyek elérhetőek itt.