Debreceni Piknik

DEBRECENI PIKNIK
Debrecen-Nagyerdei park
2020.08.15-22.

A virágkarneváli héten, augusztus 15-22 között igazi piknik hangulattal Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőben várjuk az igényes gasztronómiai szerelmeseit.

Lehet-e ellenállni egy hideg tökleves, egy frissen grillezett Tanyasi csirke supreme, vagy egy ropogós császár csábításának? És mit szólsz egy grillezett ananászhoz igazi vaníliával? Ne kínozd magad, inkább kóstold meg ezeket a finomságokat, indulj felfedező útra a gasztronómiai élmények világában, a Debreceni Pikniken!

A nagy sikerű Debrecziner Gourmet Fesztivál mintájára a Stílusos Vidéki Éttermiség szakmai támogatásával most először találkozhatsz a Békás-tó partján a vadonatúj programsorozattal. Vidéki és helyi éttermek és gasztro műhelyek részvételével sütögetünk, kóstolgatunk, koccintunk és jókat beszélgetünk! A forró nyári napok igazi alternatíváját találhatod meg a Békás-tó partján: mert piknikezni jó, pláne a barátaiddal, a családoddal, vagy éppen a négylábú kedvenceddel! Nagy örömünkre szolgál, hogy a korábbi Debreceziner Gourmet Fesztiválok több sikeres csapata erősíti a kínálatot, de kíváncsian várjuk az újabb résztvevőket is, hogy mivel lepnek meg minket…

GLÉDA VENDÉGLŐ (BUDAPEST)

A Gléda feleleveníti a múlt század eleji jó értelemben vett vendéglő műfajt. Klasszikus házias ízek, modern konyhatechnológia és családias hangulat. A két tulajdonost Kerekes Sándort és Deli Jánost majd egy évtizedes szakmai egyetértés és barátság köt össze. https://www.facebook.com/gledaobuda

SZABI, A PÉK (BUDAPEST)

A Kovász Mestere és az Ország Pékje, azaz Szabadfi Szabolcs ismételten csuda dolgokat hozz el nekünk, Debrecenbe. Azt vallja, hogy a jó pék valójában művész, aki a kenyérsütéssel a szeretetet láthatóvá teszi és mindig lisztes a köténye…
https://www.facebook.com/szabiapek

VÉGÁLLOMÁS BISTORANT ÉS A DESSZERTEM (MISKOLC)

Egyediség, minőség, színvonal – ez a Lillafüredi Erdei Kisvasút városi végállomásának váróterméből vendéglátóhellyé alakult Végállomás Bistorant mottója. A zöldfűszerek egy közeli kertből kerülnek ide, tiszai halász fogja a halat, és maguk sütik a kenyeret. Minden illat, minden aroma, minden alkotórész → minden fűszer egy dobozba zárt világ. Egy régi álmunk vált azzal valóra, hogy „Desszertem” névvel nyithattunk egy olyan kis szentélyt, zarándokhelyet, ahol felfedezhetitek a világ legfinomabb, legkülönlegesebb fűszereit. https://www.facebook.com/vegallomasetterem

A LEVES ÉTTEREM ÉS A BORSOD BURGER (MISKOLC)

Hazai és nemzetközi ízek, minőségi nyersanyagokból, szívvel -lélekkel, fiatalos lendülettel, csak lazán. https://www.facebook.com/ALevesMiskolc Borsod megye első food truckja. Kézműves burgereinket kiváló Charolais marhából készítjük.
https://www.facebook.com/borsodburger

NR.8. ÉTTEREM (HAJDÚSZOBOSZLÓ)

Mennyei, oltári, angyali, morzsányi, ez a Nr.8. Egy kellemes vendéglő Hajdúszoboszló fürdőövezetében. Jöhetsz napközben, este is. Családdal, barátokkal is jó nálunk, válassz akár a klasszikus, akár különleges grill ételeink közül. https://www.facebook.com/nr8etterem

KISPADLIZSÁN (DEBRECEN)

A Kis Padlizsán az a hely, ahol nem használunk állati eredetű összetevőket, állományjavítókat és színezékeket. Igyekszünk szezonális és vegyszermentes alapanyagokkal főzni. Ételeink minden esetben a főzés és az élet iránti szenvedélyünket tükrözi Nem csak vegánoknak és vegetáriánusoknak készítjük az ételeinket, hanem minden kíváncsi érdeklődőnek. https://www.facebook.com/kispadlizsan

MŰVÉSZBEJÁRÓ ÉTTEREM (DEBRECEN)

A minőség nem luxus többé. Gourmet magyar konyhánk, elegáns, de mégis laza. Innovatív, de magyar alapokra épül, nem próbáljuk lemásolni a nagymama konyháját, de elővesszük a régi recepteket, viszont átszűrjük a saját stílusunkon, olyan fokig, hogy érdekes legyen a kortárs nyilvánosság számára. Helyi és szezonális alapanyagokból dolgozunk. https://www.facebook.com/muveszbejarodebrecen

PÁLMA ÉTTEREM (DEBRECEN)

Debrecen egyik nagy múltra visszatekintő, mára ikonikussá vált vendéglátó egységét továbbra is a tradíciók követésének és újdonságokra való nyitottsága jellemzik. Ételeink a modern konyha irányvonalait követik, de meghatározott elemeikben hűek maradnak a tradicionális magyar konyha ízjegyeihez. https://www.facebook.com/palmadebrecen

RESKONTÓ ÉTTEREM (DEBRECEN)

Pakk, reskontó, Pósalaki úr, Simonyi óbester – egy-egy szó elég hozzá, hogy mindannyian a kis Nyilas Misire gondoljunk. Móricz Zsigmond regénye adta az ihletet éttermünk filozófiájához, amelyet családunk több mint 30 éves szakmai gyakorlata és a vendéglátás iránti feltétlen elkötelezettsége indított el. Nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézzük meg és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínáljuk az új évezred vendégeinek. http://www.reskonto.hu

WOK TO BOX (DEBRECEN)

Debrecen első ázsiai wok bárja már ötödik éve szerez egyre több rajongót az ázsiai konyha varázslatosan színes és fűszeres világnak. Tóth Károly (Carlo) tulajdonos korábban évekig egy ázsiai éttermet vezetett, és időközben több távol-keleti étteremben elsajátította a jellegzetes főzési technikákat és a hamisítatlan japán, thai, indonéz, vietnámi ízek titkait. https://www.facebook.com/woktobox

További részletek rövidesen!

#piknikanagyerdon #legyteisgourmet #ezdebrecen

A rendezvény ingyenesen látogatható!