Programok betöltése

« Összes Programok

  • Ez az program elmúlt.

Negyedik adventi gyertyagyújtás – JÉZUS

2017-12-23 • 16:45 - 18:30

17.00 énekes hagyományőrzők vonulása a Régi Városházától

17.30 JÉZUS: a Kossuth téren ünnepi gólyalábas térjáték,
Komolay Szabolcs alpolgármesteri köszöntője, az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek lelkészeinek áldásával Krakomperger Zoltán római katolikus, Zuró József görögkatolikus és Nagy Gábor református lelkipásztor adventi gondolatai,

A betlehemi lángot idén a Család a Jövő Alapja Közhasznú Alapítvány és a Megtestesülés Plébánia közössége hozza közénk. Erről a lángról gyújtott mécsesek osztása és a kántálás zárja a nagy közösségben megélhető alkalmak sorát.

 

Jézus
Jézusban a várva várt Megváltó, az Üdvözítő érkezik közénk gyermekként: a Fiú gyermek. Egy gyermek mindannyiunk számára az Isten ajándékaként, egy férfi és egy nő szerelmének gyümölcseként érkezik a világra, s így az életünkbe.
Ez a gyermek számunkra az igaz fényt, az igaz világosságot hozza el. Hányszor tapasztaljuk, hogy egy gyermek hívja fel a figyelmünket valami lényegesre. Vagyis ad jövőt, fényt az igazi értékekre.
Igaz értéket ad, hiszen az ő kiszolgáltatottsága rádöbbent a gondoskodás és gondviselés erényére.
Igaz értéket ad, hiszen az ő élete értelmet és hivatást ad a szülői hivatásra, ami hordoz önmagában sokszor örömet, olykor küzdelmet.
Igaz értéket ad, hiszen a gyermek jobbá teszi életünket. Hiszen egy gyermekre való figyelésben mindannyian kerüljük a rosszat.
Igaz értéket ad, hiszen a gyermek élete a legnagyobb befektetésünk.  Az ő életének gyarapodása korban és bölcsességben, az ő mosolya, életben való boldogsága és sikere adja életünk legfőbb elismerését és értékét.

Zuró József görögkatolikus parókus /Jozsó atya

Részletek

Dátum:
2017-12-23
Időpont:
16:45 - 18:30
Program Kategória:
Program Címkék:
,

Helyszín

Kossuth tér
Kossuth tér
Debrecen, Hajdú-Bihar megye 4025 Magyarország