Programok betöltése

« Összes Programok

  • Ez az program elmúlt.

Harmadik adventi gyertyagyújtás – MÁRIA

2017-12-17 • 16:45 - 19:00

16.45 énekes hagyományőrzők vonulása a Régi Városházától

17.00 MÁRIA: adventi gondolatok a város karácsonyfája mellett:
Széles Diána alpolgármesteri köszöntője, az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek lelkészeinek áldásával, Püskiné Szécsi Judit református lelkipásztor és Pető Albert baptista lelkész adventi gondolatai
közreműködnek az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya, a Debreceni Népi Együttes és az Ady Endre Gimnázium diákjai

18.00„Adventi találkozások a Nagytemplomban” – Nagytemplomi zenekar

Mária
Máriában gondolunk minden édesanyára. Akik hordozzák életünket szívük alatt, akiknek ölelő karja vigaszt és támaszt ad minden gyermeknek.
Máriában gondolunk az édesanyai hivatásra. Gondolunk minden nőre, aki Máriához hasonlóan tud, tudott vagy szeretne igent mondani az életre, az ajándékra.
Máriában gondolunk arra a szolgálatkészségre, amelyet csak egy édesanya tud megadni övéinek. Aki lemond mindenről, aki felvállal mindent, hogy gyermekeinek élete, s lehetősége bővebben legyen, hogy egyre inkább ráirányítsa a figyelmüket, hogy az élet értékét a szeretet, s az abból fakadó gyengédség, együttérzés határozza meg.
Ez a szeretet kell hogy kibontakozzon mindannyiunk életében. A szeretet pedig nem más, mint maga az Isten (János 1. levele 4. fejezet 16. vers), aki karácsonykor közénk érkezik: „Velünk az Isten”.
Az ő szeretetét kell éreznünk, s adnunk mindenki iránt, hiszen Mária, s így minden édesanya szeretete feltétel nélküli. Ez a szeretet mutatkozik meg a gyermekek felé akkor is, amikor tilt, amikor éppen ők rossz útra tértek. Erre mindenkinek szüksége van. Adjuk mi is másoknak. Talán pont ez menti meg és segíti ki őket a bajból, mert végső sorban minden élet a békességre, s a harmóniára vágyakozik. Mária értékeit így kell szívünkbe fogadni.

Zuró József görögkatolikus parókus /Jozsó atya

Részletek

Dátum:
2017-12-17
Időpont:
16:45 - 19:00
Program Kategória:
Program Címkék:
,

Helyszín

Kossuth tér
Kossuth tér
Debrecen, Hajdú-Bihar megye 4025 Magyarország