Programok betöltése

« Összes Programok

  • Ez az program elmúlt.

Hajdú-Bihar megye kincsei

2017-08-11 - 2017-08-27

Ingyenes

Hogy mi a közös a debreceni páros kolbász, Hajdúböszörmény településszerkezete és a kabai meteorit között? Mindezek és még számos más érdekesség, ami a múltunk része, a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár kiállításán látható.

De hogy jön ide Nürnberg városa? Évszázadokon keresztül hazánk volt Európa hús-éléskamrája. A „Magyar szürke hajtóúton” évente 100-200 ezer jószágot hajtottak a magyarok, jórészt osztrák, német és itáliai piacokra. Ennek első írásos emléke a 14. század közepén, Nürnbergben keletkezett. A vágóállatokat nemcsak hajdúk (hajtók) kísérték, hanem kereskedők, diákok, művészek is. Az utak mentén termékek, szokások, kultúrák találkoztak, cserélődtek. A németek és az osztrákok a mai napig Európa egyik legjelentősebb kereskedelmi és kulturális útvonalaként tartják számon a magyar szürke hajtóutat.

A kiállítás ingyenes látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében naponta 9-től 18 óráig.


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendezvényen kép-, videó- és hangfelvétel készülhet, amelyen a rendezvény látogatói rögzítésre kerülhetnek.
A rendezvényen való részvétellel a látogatóink tudomásul veszik a fenti tényt. A rendezvény látogatója ebből fakadóan nem támaszthat sem a Rendezvény szervezője, sem a felvétel jogos felhasználója felé semmilyen igényt.

Megértésüket köszönjük!

Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Részletek

Kezdés:
2017-08-11
Vége:
2017-08-27
Jegyárak:
Ingyenes
Program Kategória:
Program Címkék:
,

Helyszín

Ticket info

A kiállítás ingyenes látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében naponta 9-től 18 óráig.
Jegyvásárlás